- Forum
- Memur - Genel Konular
- Memurlarla İlgili Diğer Konular
- amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme
amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme
- keremcem
-
Konu Yazarı
- Gümüş Üye
Az
Çok
- İletiler: 144
- Size Teşekkür Edenler: 10
6 yıl 11 ay önce #6914
Yazan: keremcem
amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme, keremcem tarafından oluşturuldu
amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme imzalama teklifi aldım. buradaki ürünlerin memur arkadaşlara satışını sözleşme imzalamadan yapmak istiyorum ancak şirket sözleşme imzalamak istiyor. bu durumda resmiyete bineceke olan bu iş ticaret yasağına girebilir diye tereddüt yaşıyorum. siz ne düşünüyorsunuz
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- mithat
-
- Bronz Üye
Az
Çok
- İletiler: 74
- Size Teşekkür Edenler: 3
6 yıl 11 ay önce #6917
Yazan: mithat
mithat tarafından amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme konusunda yanıtlandı
Yapacağınız iş tacir veya esnaf sayılmayı gerektirmez sanırım. Bu kapsamda olmazsa memuriyete de engel olmaz gibi.
- keremcem
-
Konu Yazarı
- Gümüş Üye
Az
Çok
- İletiler: 144
- Size Teşekkür Edenler: 10
6 yıl 10 ay önce #6927
Yazan: keremcem
keremcem tarafından amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme konusunda yanıtlandı
sözleşme imzalıyor olmanın bir anlamı yokmudur peki
- murtaza
-
- Bronz Üye
Az
Çok
- İletiler: 79
- Size Teşekkür Edenler: 4
6 yıl 10 ay önce #6938
Yazan: murtaza
murtaza tarafından amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme konusunda yanıtlandı
Sözleşme var sözleşme var. Bazen bir işi yaptırmak için de sözleşme imzalanıyor. Sözleşmenin hükümlerine de bakmak gerekecektir herhalde.
- nilüfer
-
- Altın Üye
- Hukuk Fakültesi
Az
Çok
- İletiler: 267
- Size Teşekkür Edenler: 69
5 yıl 7 ay önce #11444
Yazan: nilüfer
Adil olamıyorsanız, bari adaletten söz etmeyiniz.
nilüfer tarafından amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme konusunda yanıtlandı
Amway ürünlerini satarak gelir elde eden kişiler, ilgili şirketle sözleşme yaparak bağımsız yüklenici konumuna gelmektedirler.
Bu şekilde sözleşme imzalayarak ürün satışı yapan ve bu satış karşılığında kar elde eden memurun, serbest girişimci sayılacağı ve memurlar için getirilmiş olan "Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı”na aykırı davranmış olacağını düşünüyorum.
Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak fiilinin kademe ilerlemesi cezası gerektiriyor olması nedeniyle, bu satış işlemlerine ilişkin sözleşme imzalamadan önce iyi düşünmeniz gerekir derim.
Bu şekilde sözleşme imzalayarak ürün satışı yapan ve bu satış karşılığında kar elde eden memurun, serbest girişimci sayılacağı ve memurlar için getirilmiş olan "Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı”na aykırı davranmış olacağını düşünüyorum.
Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak fiilinin kademe ilerlemesi cezası gerektiriyor olması nedeniyle, bu satış işlemlerine ilişkin sözleşme imzalamadan önce iyi düşünmeniz gerekir derim.
Adil olamıyorsanız, bari adaletten söz etmeyiniz.
- Forum
- Memur - Genel Konular
- Memurlarla İlgili Diğer Konular
- amway ürünlerinin dağıtımı ve satışı için sözleşme
Sayfa oluşturma süresi: 0.138 saniye