- Forum
- Memurlar - Meslek Grupları
- Mahalli İdareler Personeli
- 5393 sözleşmeli belediye personeli geçiş
5393 sözleşmeli belediye personeli geçiş
- kemal63
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
Az
Çok
- İletiler: 1
- Size Teşekkür Edenler: 0
2 yıl 6 ay önce #16831
Yazan: kemal63
5393 sözleşmeli belediye personeli geçiş, kemal63 tarafından oluşturuldu
Merhabalar, bir belediyede 4 senedir sözleşmeli olarak çalışıyorum kpss ile işe alınmadım. Başka bir belediyeye sözleşmeli olarak geçebilir miyim istifa ederek? 1 ay öncesinden bildirmem gerek mi? 1 yıl kamuda sözleşmeli çalışamama cezası belediye personelini kapsar mı? en temiz sorunsuz olarak çalıştığım kurumdan nasıl ayrılırım? 2 taraflı belediye ve personel olarak sözleşme fesih mümkün mü? Tazminat hakkım fesih edersem nasıl olur.?
Not: Gerçekten emin olarak Ccevap verene çok dua edicem. Bana bi yol gösterin abilerim ablalarım
Not: Gerçekten emin olarak Ccevap verene çok dua edicem. Bana bi yol gösterin abilerim ablalarım
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- mhnds_muratt
-
- Yeni Üye
Az
Çok
- İletiler: 1
- Size Teşekkür Edenler: 0
1 yıl 3 ay önce #17808
Yazan: mhnds_muratt
mhnds_muratt tarafından 5393 sözleşmeli belediye personeli geçiş konusunda yanıtlandı
yok mu cevap veren kimse?
- kuzey
-
- Altın Üye
Az
Çok
- İletiler: 235
- Size Teşekkür Edenler: 54
1 yıl 3 ay önce #17811
Yazan: kuzey
kuzey tarafından 5393 sözleşmeli belediye personeli geçiş konusunda yanıtlandı
5393 sayılı kanunun 49 uncu maddesine göre sınavsız işe girmiş olan personelin başka bir belediyeye naklen geçmesi mümkün olamamaktadır. Ancak, aynı usulle başka bir belediyede aynı kapsamda yeniden işe girilmesi, ilgili belediyenin takdiriyle ve ilgili mevzuata kapsamında mümkün olabilir.
Bu şekilde görev yapan personel, bazı sözleşmeli personel hakkında uygulanan 1 yıl kamuda sözleşmeli istihdam edilmeme yasağına tabi tutulmaz. Kuruma müracaat ederek işten ayrılmak mümkündür. Bunun için belli bir başvuru süresi veya istifanın kabul edilmemesi halinde belli bir süre daha çalışma zorunluluğu ise bulunmamaktadır.
Bu şekilde görev yapan personel, bazı sözleşmeli personel hakkında uygulanan 1 yıl kamuda sözleşmeli istihdam edilmeme yasağına tabi tutulmaz. Kuruma müracaat ederek işten ayrılmak mümkündür. Bunun için belli bir başvuru süresi veya istifanın kabul edilmemesi halinde belli bir süre daha çalışma zorunluluğu ise bulunmamaktadır.
- Forum
- Memurlar - Meslek Grupları
- Mahalli İdareler Personeli
- 5393 sözleşmeli belediye personeli geçiş
Sayfa oluşturma süresi: 0.132 saniye