68/B maddesinden yararlanma şartları
- vatan0707
-
Konu Yazarı
- Gümüş Üye
- ADALET VİCDANLARDA GİZLİDİR
Az
Çok
- İletiler: 94
- Size Teşekkür Edenler: 6
3 yıl 10 ay önce #15456
Yazan: vatan0707
68/B maddesinden yararlanma şartları, vatan0707 tarafından oluşturuldu
Merhaba arkadaşlar;
ben özel sektörde 12 yıl görev yaptıktan sonra 3 yıldır. kamuda teknisyen olarak görev yapmaktayım Ön lisans fot ve kam böl mezunuyum. hizmetlerimi birleştirdim. şuan 4/3 deyim. Ancak 657 sayılı kanunun 68/b maddesinde özelde geçen sürelerin de 6 yılı geçmemek üzere değerlendirileceği ifade edilmektedir. Bu durumda 6 yılı özel + 3 yılı kamu da geçen sürelere istinaden ilgili kanundan yararlana bilir miyim ?
ben özel sektörde 12 yıl görev yaptıktan sonra 3 yıldır. kamuda teknisyen olarak görev yapmaktayım Ön lisans fot ve kam böl mezunuyum. hizmetlerimi birleştirdim. şuan 4/3 deyim. Ancak 657 sayılı kanunun 68/b maddesinde özelde geçen sürelerin de 6 yılı geçmemek üzere değerlendirileceği ifade edilmektedir. Bu durumda 6 yılı özel + 3 yılı kamu da geçen sürelere istinaden ilgili kanundan yararlana bilir miyim ?
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- semazen
-
- Altın Üye
Az
Çok
- İletiler: 214
- Size Teşekkür Edenler: 30
3 yıl 10 ay önce #15458
Yazan: semazen
semazen tarafından 68/B maddesinden yararlanma şartları konusunda yanıtlandı
Yükseköğrenim gördükten sonra geçen sürelerin 6 yılı geçmemek üzere 3/4 ü 68/B ye göre yapılacak atamalarda değerlendirilir.
- nilüfer
-
- Altın Üye
- Hukuk Fakültesi
Az
Çok
- İletiler: 267
- Size Teşekkür Edenler: 69
3 yıl 10 ay önce - 3 yıl 10 ay önce #15460
Yazan: nilüfer
Adil olamıyorsanız, bari adaletten söz etmeyiniz.
nilüfer tarafından 68/B maddesinden yararlanma şartları konusunda yanıtlandı
Yükseköğrenim gördükten sonra özel sektörde geçirmiş olmanız şartıyla, 12 yıllık hizmet süresinin 3/4'ü (en çok 6 yıl) ve 3 yıllık kamu hizmetinize göre 68/B kapsamındaki hizmet süreniz 9 yıl olabilecektir. Önlisans mezunu olanların 68/B kapsamında 3 veya 4 üncü dereceli bir kadroya atanabilmesi için en az 10 yıl hizmet süresinin bulunması gerekiyor. Önlisans mezunu olmanız nedeniyle, 10 yıllık hizmet süresini tamamlamadan 68/B uygulamasından yararlanamazsınız.
Adil olamıyorsanız, bari adaletten söz etmeyiniz.
Son Düzenleme: 3 yıl 10 ay önce Düzenleyen:nilüfer
Sorumlular: Çalkarakuş
Sayfa oluşturma süresi: 0.149 saniye