üst öğrenim intibakı hesaplama
- vatan0707
-
Konu Yazarı
- Gümüş Üye
- ADALET VİCDANLARDA GİZLİDİR
- İletiler: 94
- Size Teşekkür Edenler: 6
1998 de meslek lisesini bitirdim.18 ay askerlik +12 yıl özel sektör de çalıştim. 15,12,2013 te 657 ye tabi teknisyen olarak göreve başladım. Hizmet birleştirmesi yaparak 8/2 ne devlet 1 derece verince 7/2 ne yükseldim. 15,02,2016 de aöf ön lisans bölümünü bitirdim. kurumum beni 4/2 ne intibak ettirdi.Kanunda emsalinin ulaşa bileceği kadro derecesini geçemez diyor. bu hesaba göre benim derece ve kademe hesabımda bir yanlışlık var mıdır ? eğer doğru ise torba kadrodan yaralanarak yeni bir kadro telep edebilir miyim ?
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- emin emin
-
- Bakır Üye
- İletiler: 35
- Size Teşekkür Edenler: 0
- papatya
-
- Yönetici
- İletiler: 1377
- Size Teşekkür Edenler: 423
vatan0707 Yazan:: Merhaba;
1998 de meslek lisesini bitirdim.18 ay askerlik +12 yıl özel sektör de çalıştim. 15,12,2013 te 657 ye tabi teknisyen olarak göreve başladım. Hizmet birleştirmesi yaparak 8/2 ne devlet 1 derece verince 7/2 ne yükseldim. 15,02,2016 de aöf ön lisans bölümünü bitirdim. kurumum beni 4/2 ne intibak ettirdi.Kanunda emsalinin ulaşa bileceği kadro derecesini geçemez diyor. bu hesaba göre benim derece ve kademe hesabımda bir yanlışlık var mıdır ? eğer doğru ise torba kadrodan yaralanarak yeni bir kadro telep edebilir miyim ?
Sayın VATAN0707,
Teknik Hizmetler Sınıfına dahil bir kadroya atanmış olmanız nedeniyle, mesleğiniz ile ilgili olarak özel sektörde geçirdiğiniz sürelerin 3/4'ü memuriyette değerlendirilebilecektir. Sözünü ettiğiniz 12 yıllık sürenin bu kapsamda olması durumunda özel sektör hizmetinizin 9 yıllık süresi memuriyette geçmiş sayılacaktır. Bu da 3 derece yükselmesine tekabul eder.
18 ay süreli askerlik hizmetinizin tamamı ve 2 yıl 3 ay hizmetiniz (3 yıl 9 ay) 1 dere yükselmesi sağlayacaktır.
İlave 1 derece yükselmesinden de yararlandığınızda toplam 5 derece yükselmesi yapmış olmanız gerekecektir. (15 2 2016 tarihi itibarine kadar)
Lisans mezuniyetnize göre 9/1'den memuriyete başlamanız gerekeceğinden şu an itibariyle 4/1'de olmanız gerekecektir. 15 Mayıs 2016 itibariyle 4/2 olmanız gerekecektir.
Öte yandan, teknisyen unvanı en yüksek 5. derecede ihdas edildiğinden, bu unvanda torba kadro uygulamasından yararlanmanız mümkün olamayacaktır. Ayrıca, torba kadrodan yararlanmak suretiyle başka bir unvanda ilk 3 dereceli bir kadroya atanabilmeniz için hizmet süreniz yeterli değildir. Çünkü özel sektör hizmetleriniz yükseköğrenim sonrasına ait olmadığından bu süreler torba kadroya atanmada değerlendirilmez.
Ancak, kazanılmış hak aylık dereceniz 4 olduğu için, bu derecedeki bir kadroya atanmanız (torba kadro değil) mümkün olabilir.
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...
- vatan0707
-
Konu Yazarı
- Gümüş Üye
özelde mesleğimle ilgili teknik olarak çalıştığıma dair yazıyı kurumuma verdim.4/3 ünü saydılaremin emin Yazan:: Ozelde nerde calistiniz? Hangi unvanda
- vatan0707
-
Konu Yazarı
- Gümüş Üye
kazanilmiş hak aylığı derecem ve emekliliğe ilişkin derecemin ikisi de 15,04,2016 itibari ile 4/2 de görünmektedir. Bu tesbit doğru değilmidir acaba bu duruma ilişkin olarak emeklilikte yada kesintilerde bir hak kaybı söz konusu olabilir mi , Şimdiden askerlik borçlanması yapsam bir artısı olur mu ? 1997 sigorta girişim var aradaki boşluğun primini ödesem bir faydası olur mu?
- osman1
-
- Platin Üye
- SBF İktisat
- İletiler: 814
- Size Teşekkür Edenler: 181