Özel Sektör Eş Durmu Tayini
- UrbanPlanner
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
- İletiler: 3
- Size Teşekkür Edenler: 0
Arkadaşlar ben taşrada bir kurumda mühendis olarak 2 Yıldır çalışmaktayım. Eşim başka bir ilin ilçesinde bir muhasebe bürosunda muhasebe elemanı olarak yaklaşık olarak 14 aydır(1 yıl 2 ay) çalışmakta ben Eş durumundan eşimin bulunduğu ile tayinle gidebilirmiyim. Bugün yapılan toplu sözleşmede eş durumu tayinleri için 1 yıl kesintisiz SSK prim Şartı açıklandı yani 3 yıldan 1 yıla indirildi. Fakat eşimin çalıştığı firma çok büyük bir firma değil küçük bir ilçede 5 çalışanı olan bir muhasebe bürosu. Ben tayin isteyip gidebilirmiyim. Teşekürler...
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- osman1
-
- Platin Üye
- SBF İktisat
- İletiler: 806
- Size Teşekkür Edenler: 179
UrbanPlanner Yazan:: Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum,
Arkadaşlar ben Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taşrada mühendis olarak 2 Yıldır çalışmaktayım. Eşim başka bir ilin ilçesinde bir muhasebe bürosunda muhasebe elemanı olarak yaklaşık olarak 14 aydır(1 yıl 2 ay) çalışmakta ben Eş durumundan eşimin bulunduğu ile tayinle gidebilirmiyim. Bugün yapılan toplu sözleşmede eş durumu tayinleri için 1 yıl kesintisiz SSK prim Şartı açıklandı yani 3 yıldan 1 yıla indirildi. Fakat eşimin çalıştığı firma çok büyük bir firma değil küçük bir ilçede 5 çalışanı olan bir muhasebe bürosu. Ben tayin isteyip gidebilirmiyim. Teşekürler...
Toplu sözleşmedeki düzenleme nasıl çıkacak tam bilemiyorum. Ayrıca geçerlilik ve uygulama tarihi de önemli. Kesintisiz çalışma süresi 1 yıla inerse ve eşinizin durumu uyuyorsa, firmanın büyük ya da küçük olması önemli sayılmaz. Naklen atamanız yapılabilir.
Toplu sözleşmenin en erken 2016 başında uygulanabileceğini de unutmamak lazım. (Toplu sözleşmedeki hükmü görmek lazım)
- semazen
-
- Altın Üye
- İletiler: 214
- Size Teşekkür Edenler: 30
- semazen
-
- Altın Üye
- İletiler: 214
- Size Teşekkür Edenler: 30
- UrbanPlanner
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
- UrbanPlanner
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye