Teknisyenin 1 derece alması
- hllgzl
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
- İletiler: 13
- Size Teşekkür Edenler: 0
-2 yıllık okuduğum için "Tekniker" unvanını kazanmam lazım. Bahsedilen Başbakanlık görüşü gereği 1 derece almam gerekiyor mu???
-Ayrıca, bu sene haziranda lisans mezunu oldum. O yüzdende derece/kademe terfisi almam gerekiyor. Ancak daha diplomayı işlettirmedim. Terfi için öncelikle hangisinin dilekçesini vermeliyim sizce? İkisinden de yararlanma ihtimalim var mıdır?
Lüütfeen cevap

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- papatya
-
- Yönetici
- İletiler: 1377
- Size Teşekkür Edenler: 423
hllgzl Yazan:: Sayın Editör ve arkadaşlar; Ben Önlisans mezunu VHKİ idim. Ama 2015 Şubat ayındaki ünvan değişikliği sınavıyla teknisyen olarak atandım. 2 sorum olacaktı size:
-2 yıllık okuduğum için "Tekniker" unvanını kazanmam lazım. Bahsedilen Başbakanlık görüşü gereği 1 derece almam gerekiyor mu???
-Ayrıca, bu sene haziranda lisans mezunu oldum. O yüzdende derece/kademe terfisi almam gerekiyor. Ancak daha diplomayı işlettirmedim. Terfi için öncelikle hangisinin dilekçesini vermeliyim sizce? İkisinden de yararlanma ihtimalim var mıdır?
Lüütfeen cevap![]()
![]()
Sayın HLLGZL,
Teknik Hizmetler Sınıfı Kapsamında Tekniker olarak görev yapıyor olmanız durumunda memuriyet başlangıç derecenize 1 derece ilave edilmesi gerekecektir.
Öte yandan, daha sonra lisans mezunu olmanız durumunda derece ve kademeniz (eğer değişecekse) yeniden belirlenebilecektir.
Eğitim durumunuz değiştiğinde, emsal uygulaması da dikkate alıbnarak hizmetleriniz ve eğitim durumunuz itibariyle derece kademeniz belirlenecektir.
Lisans diplomasını önce ya da sonra vermenin durumunuzu etkilemeyeceğini düşünmekteyim. Ancak, bu tip durumlarda bazı kurumlarda işlem yapan personelin derece ve kademeyi belirlerken hata yapabildiği de bilinmektedir.
Ayrıcai Tekniker kadrosuna atanmışsanız, dilekçe vermenize gerek olmadan kurumunuz tarafından ilave bir dereceden yararlandırılmanız gerekir.
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...
- Adige
-
- Bakır Üye
- İletiler: 29
- hllgzl
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye

- metinc
-
- Platin Üye
- İletiler: 903
- Size Teşekkür Edenler: 174
- hllgzl
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye