Özel İdare Hukuk Müşavirliği çok acill
- yemin89
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
Az
Çok
- İletiler: 16
- Size Teşekkür Edenler: 0
6 yıl 9 ay önce #7455
Yazan: yemin89
Özel İdare Hukuk Müşavirliği çok acill, yemin89 tarafından oluşturuldu
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 7 mayısta mahalli idareler per. görevde yükselme ve unvam değişikliği yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Ben 9/3 dereceli dağıtıcı kadrosundayım. Değişiklik ile hukuk müşaviri kadrosu için yalnızca hukuk mezunu olma şartı var ve bende hukuk mezunuyum şunuda belirteyim hukuk müşaviri derecesi 6dan başlayıp 1. dereceye geliyor. Ben zaten dağıtıcı olmama rağmen hukuk müşaviri görevi yapıyorum fiili olarak ama unvan dağıtıcı.Zaten kurumdakilerde bu görevi yani hukuk müşaviri olmamı istiyor. Şimdi sormak istediğim bu değişikliği sizinde bi göz atıp hukuk müşaviri kadrosuna vekaleten bakmam durumunda tüm haklarından faydalanabilir miyim? Sınav açılması halinde dağıtıcı olmam herhangi bir sorun teşkil eder mi(ben herhangi bir engel yönetmelikte göremedim) başvuru yapmam için lütfen acil bilgilerinizi rica ediyorum.
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- Kül Tigin
-
- Yönetici
Az
Çok
- İletiler: 389
- Size Teşekkür Edenler: 85
6 yıl 9 ay önce - 6 yıl 9 ay önce #7456
Yazan: Kül Tigin
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...
Kül Tigin tarafından Özel İdare Hukuk Müşavirliği çok acill konusunda yanıtlandı
Görevde yükselme sınavı açılması durumunda hukuk müşaviri kadrosuna atanmak üzere başvurunuzu yapabilirsiniz.(Hukuk Fakültesi mezunu olmanız yeterlidir.) Ayrıca bu kadroya vekalet etmeniz durumunda zam ve tazminatlarından faydalanmak için o kadroya atanma şartlarını taşımanız gerekmektedir. Anlattığınız kadarıyla buna engel bir husus görünmemektedir.
Vekaleten atanan memurun vekalet aylığı alabilmesi ile ilgili şartlarla ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.
Vekaleten atanan memurun vekalet aylığı alabilmesi şartları
Vekaleten atanan memurun vekalet aylığı alabilmesi ile ilgili şartlarla ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.
Vekaleten atanan memurun vekalet aylığı alabilmesi şartları
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...
Son Düzenleme: 6 yıl 9 ay önce Düzenleyen:Kül Tigin
- yemin89
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
Az
Çok
6 yıl 9 ay önce #7457
yemin89 tarafından Özel İdare Hukuk Müşavirliği çok acill konusunda yanıtlandı
Cevap için teşekkürler bu konuda diğer arkadaşlarında görüşünü almak isterim ben dağıtıcı olmanın engel bir durum olduğunu görmedim. Sizden ricam yönetmeliği sizinde inceleyip bana görüşünüzü bildirmeniz. Bu arada vekaleten bakmak için başvuru bugün yapacam inşallah ama haklardan faydalanmam konusunda tam olarak emin olmak istiyorum. Aksi halde o sorumluluğu almak istemiyorum.
- osman1
-
- Platin Üye
- SBF İktisat
Az
Çok
- İletiler: 816
- Size Teşekkür Edenler: 181
6 yıl 9 ay önce #7460
Yazan: osman1
osman1 tarafından Özel İdare Hukuk Müşavirliği çok acill konusunda yanıtlandı
Dağıtıcı kadrosunda görev yapan biri, vekaleten atanma şartlarını taşıyorsa hukuk müşavirliğine de vekaleten atanabilir genel müdürlüğe de. Dağıtıcıların vekaleten atanmasına engel özel bir durum yoktur.
- yemin89
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
Az
Çok
6 yıl 9 ay önce #7503
yemin89 tarafından Özel İdare Hukuk Müşavirliği çok acill konusunda yanıtlandı
Peki arkadaşlar ben şu an 9/3 deyim. Hukuk Müşavirliği 6. dereceden başlıyor.
1-Ben sınavı geçip hukuk müşavirliğine 6/1 dereceden atansam maaşımı hangi dereceden almam gerekir.(9/3 mü 6/1 mi onu merak ediyorum.9/3 dersek hukuk müşaviri kadrosu 6. dereceden başlıyor nasıl olacak)
2-9/3 ten 6/1 atanmam durumumda 6/2 olabilmem için 1 yıl geçmesi yeterlimidir yoksa 9/3 den 6/1 e gelene kadar ki (6-7 yıl) süre mi geçmesi gerekiyor.
1-Ben sınavı geçip hukuk müşavirliğine 6/1 dereceden atansam maaşımı hangi dereceden almam gerekir.(9/3 mü 6/1 mi onu merak ediyorum.9/3 dersek hukuk müşaviri kadrosu 6. dereceden başlıyor nasıl olacak)
2-9/3 ten 6/1 atanmam durumumda 6/2 olabilmem için 1 yıl geçmesi yeterlimidir yoksa 9/3 den 6/1 e gelene kadar ki (6-7 yıl) süre mi geçmesi gerekiyor.
- metinc
-
- Platin Üye
Az
Çok
- İletiler: 906
- Size Teşekkür Edenler: 175
6 yıl 9 ay önce - 6 yıl 9 ay önce #7506
Yazan: metinc
metinc tarafından Özel İdare Hukuk Müşavirliği çok acill konusunda yanıtlandı
1) 6/1 maaşını alırsın.
2) 1 yıl sonunda kademe ilerlemesi cezası vb. almazsın kazanılmış hak aylığın 9/2 olur. kadron 6 ıncı derecede devam eder. Ama üç yıl sonra 5 inci derece bir kadroya atanabilirsin
2) 1 yıl sonunda kademe ilerlemesi cezası vb. almazsın kazanılmış hak aylığın 9/2 olur. kadron 6 ıncı derecede devam eder. Ama üç yıl sonra 5 inci derece bir kadroya atanabilirsin
Son Düzenleme: 6 yıl 9 ay önce Düzenleyen:metinc
Sayfa oluşturma süresi: 0.161 saniye