emeklilik şartları
- erşuva
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
- İletiler: 5
- Size Teşekkür Edenler: 0
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- papatya
-
- Yönetici
- İletiler: 1377
- Size Teşekkür Edenler: 423
erşuva Yazan:: % 40 raporum var....2010 yılında engelli kadrosunda yhs personeli olarak göreve başladım...hizmet birleştirmesi yaptırdım...ve emekliliğe esas sürem 18 yıla ulaşmış durumda...benim emeklilik şartlarım nelerdir ?? ve emeklilik başvurusu yaptığım zaman benden yeni rapor almam istenir mi ??? yardımcı olursanız memnun olurum....
Sayın ERŞUVA,
Engelli olma durumunuzun çalşmaya başlama tarihinden önce veya sonra olma durumuna göre hakkınızda geçerli olacak işlem farklılaşacaktır. Ayrıca, emekli ikramiyenizin hesabı bakımından, birleştirilen hizmetler karşılığında kıdem tazminatı veya toptan ödeme alıp almadığınız bilgisi de önem taşıyacaktır.
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...
- erşuva
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
- papatya
-
- Yönetici
- İletiler: 1377
- Size Teşekkür Edenler: 423
Sayın ERŞUVA,erşuva Yazan:: memuriyete başlamadan önce engelliydim ve raporum vardı...ilk raporum 1994 tarihli ve % 40 ...bu duruma göre şartlar nasıl olacak ??? ve emekli olacağım zaman yeni rapor mecburiyetim var mı ??
İşe girmeden önce %40 oranında engelli olduğunuz, 1998 yılında işe başladığınız ve 2010 yılında da memuriyete (YHS) girdiğiniz, 18 yıllık hizmetinizin tamamının emeklilikte değerlendirileceğini varsayarak hesaplama yaptığımızda,
-Hizmet süresi bakımımdan emekli olmanıza engel bir hususu bulunmamaktadır.
-2016 yılı ilk altı ayı içinde emekli olmanız halinde, emekli maaşınızın 1.618 TL olacağını, emekli ikramiyesi miktarınızın ise bulunduğunuz derece/kademeye göre değişecek olmakla birlikte yaklaşık 35.000 TL civarında (memuriyet dışı hizmetler ve bu hizmetlerden ayrılırken yapılan ödemelere göre emekli ikramiyesi miktarı değişecektir) olacaktır.
-Mevcut raporunuzun belli süreli olarak düzenlenmiş olması hali ile süresiz olarak düzenlenmiş (engelliliğin sürekli olduğuna ilişkin ) rapor olma durumuna göre hakkınızda yapılacak işlemlerin değişebilecektir.
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...
- erşuva
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye
- erşuva
-
Konu Yazarı
- Yeni Üye