disiplin soruşturmasında zamanaşımı ne zaman başlar
- kenan sever
-
Konu Yazarı
- Bronz Üye
Az
Çok
- İletiler: 43
- Size Teşekkür Edenler: 1
6 yıl 9 ay önce #6818
Yazan: kenan sever
disiplin soruşturmasında zamanaşımı ne zaman başlar, kenan sever tarafından oluşturuldu
kurumda başlatılacak disiplin soruşturmasında zamanaşımı süresi ne zaman başlar. 657 de yazan ifadeyi biliyorum ancak benim sormak istediğim daha somut şöyle söyleyebilirim. mesela kurum dışında yaşanan bir olaydan dolayı disiplin soruşturması başlayacak olsa zamanaşımı ne zaman başlar. Olayın olduğu zamanmı yoksa kuruma bildiirildiği zamanmı.
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- nazli
-
- Platin Üye
Az
Çok
- İletiler: 736
- Size Teşekkür Edenler: 196
6 yıl 9 ay önce #6825
Yazan: nazli
nazli tarafından disiplin soruşturmasında zamanaşımı ne zaman başlar konusunda yanıtlandı
Devlet memurluğundan çıkarma cezası verilmesi gereken hallerde, fiil veya halin öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde, diğer disiplin cezalarını gerektiren hallerde ise fiil veya halin öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay içinde disiplin soruşturmasına başlanması gerekir. Yani olayın olduğu zaman değil, olayın öğrenildiği zaman bu süre başlayacak. Ancak ceza vermek için olayın üzerinden 2 yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekecek.
- kenan sever
-
Konu Yazarı
- Bronz Üye
Az
Çok
- İletiler: 43
- Size Teşekkür Edenler: 1
6 yıl 9 ay önce #6830
Yazan: kenan sever
kenan sever tarafından disiplin soruşturmasında zamanaşımı ne zaman başlar konusunda yanıtlandı
O zaman nazlı hanım olayın kuruma bilidirildiği tarih itibariyle başlayacaktır bu durumda zamanaşımı. benim için önemli olanda oydu saolun.
Sayfa oluşturma süresi: 0.130 saniye