2014 KPSS başvuru durumu
- dialup
-
Konu Yazarı
- Kıdemli Forumcu
- İletiler: 41
- Size Teşekkür Edenler: 0
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
- Kül Tigin
-
- Yönetici
- İletiler: 388
- Başarı: 15
- Size Teşekkür Edenler: 84
Binaenaleyh önlisans mezunu olarak KPSS ye giriyorsanız tarihleri buna göre ayarlamanızı ve gerekirse mezuniyeti bir kaç ay ertelemenizi tavsiye ederim.
Konuyla ilgili Danıştay 12. Daire Kararı
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...
- NEDVED
-
- Altın Forumcu
- Hayat; İman ve Cihad'dır.
- İletiler: 308
- Size Teşekkür Edenler: 40
AYRICA ÖNLİSANS ELEKTİRKTEN DAHA RAHAT ATANIRSIN.
YOKSA ELİNİ SALLASAN İKTİSAT İŞLETMEYE ÇARPIYOR. BU BENİM FİKRİM İSTER UYAR İSTER UYMAZSIN. KARAR SENİN:)
(Ey Muhammed!) Biz senden önce hiçbir insana ölümsüzlük vermedik; ve şimdi sen ölürsün de onlar baki mi kalır? (Enbiya-34)
Biz, her insanın kaderini kendi boynuna(Kişisel Seçimine) bağlamışızdır.Diriliş günü, kendisi için bir kayıt çıkarıp yayımlarız. (İsra-13)
- dialup
-
Konu Yazarı
- Kıdemli Forumcu
- İletiler: 41
- Size Teşekkür Edenler: 0
Kül Tigin Yazan:: Prensip olarak lisans düzeyinde yapılacak KPSS’nin son başvuru tarihi itibariyle lisans mezunu olan adaylar, ortaöğrenim/önlisans düzeyinden sınava giremezler. Burada önemli olan aynı düzeyde bilgi sahibi insanların aynı sorularla karşılaşıp yarışmalarıdır. Dolayısıyla lisans mezunu birisinin ortaöğretim ya da önlisans mezunu insanlarla aynı sınava girmesi doğru kabul edilmemektedir.
Binaenaleyh önlisans mezunu olarak KPSS ye giriyorsanız tarihleri buna göre ayarlamanızı ve gerekirse mezuniyeti bir kaç ay ertelemenizi tavsiye ederim.
Konuyla ilgili Danıştay 12. Daire Kararı
2014 Lisans KPSS başvurusu Nisan ayı içerisinde yapılıyor. Ben ise haziranda mezun oluyorum. Önlisans kpss başvuruları ise haziran-temmuz gibi yapılıyor. Şimdi hangisi referans alınacak eğer önlisans başvuru sırasında lisans mezunu olmamam gerekirse benim için sıkıntı.
Bu aşamada kafama takılan yer şurası sınav tarihinden öncemi yoksa başvuru tarihinden öncemi mezuniyet durumu kontrol ediliyor.
Şuan benim kurumumda 3 eylül 2012 te lisans mezunu olup eylül ayında yapılan kpss önlisans ile atanan arkadaş var
- keremcem
-
- Uzman Forumcu
- İletiler: 136
- Size Teşekkür Edenler: 7
- Kül Tigin
-
- Yönetici
- İletiler: 388
- Size Teşekkür Edenler: 84
KPSS ye son öğrenimden girme şartı ile ilgili son durum haberimiz.
Lütfen forum kurallarımızı okuyalım...